دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 37641
تعداد نوشته ها : 14
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

12 بهمن آغاز به کار جشنواره‌های استانی شعر فجر
جشنواره‌های استانی سومین جشنواره بین‌المللی شعر فجر از 12 بهمن همزمان با دهه فجر در استانهای کشور برگزار می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر و بنابر اعلام دبیرخانه مرکزی جشنواره جشنواره 12 بهمن همزمان با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی جشنواره‌های استانی شعر فجر در تمامی استا‌نهای کشور کار خود را آغاز می‌کنند.

مراسم شعرخوانی با حضور شاعران نام آشنای استانهای کشور نیز از برنامه‌های هر استان برای سومین دوره برگزاری این جشنواره است.

سومین جشنواره بین‌المللی شعر فجر از 10 بهمن تا 10 اسفندماه سال جاری در سراسر کشور برگزار می‌شود.

 منبع " خبرگزاری مهر "

دسته ها :
شنبه بیست و هشتم 10 1387
وحدت در انقلاب اسلامی
خبرگزاری "مهر" - گروه دین و اندیشه : هر جامعه ای نیاز به وحدتی در عین کثرت دارد. یعنی از یکسو باید به انسجام و امنیت اجتماعی اندیشید و از سوی دیگر تکثر و آزادیهای مشروع را به رسمت شناخت. در این مقال این نسبت نزدیک و مهم آزادی و امنیت یا وحدت و کثرت با تکیه بر پدیده مهمی چون: انقلاب اسلامی به بحث گذاشته می شود.

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه "مهر"، وقتی در یک جامعه وحدت وجود نداشته باشد مانند شرایطی است که عده ای بر قایقی سوار شده باشند و هر کدام ناهماهنگ با دیگری پارو بزند. عدم هماهنگی و همکاری یا وحدت کلی در پیش بردن کشتی جامعه در بین اعضای آن یکی از بنیادی ترین دلایل فروپاشی، عقب ماندگی و یا اضمحلال یک جامعه است.

یک جامعه برای بقای خویش به انسجام اجتماعی و وحدت کار ساز نیازمند است. بدین معنی که برای هر یک از اقوام ایرانی از بلوچ و کرد گرفته تا ترک و عرب، ایرانی بودن مهمتر از نوع قومیت است. تعلق داشتن به گروه بزرگتر که جامعه است تا گروه کوچکتر که وضعیت محدودتری است از اهمیت شایانی برای جامعه برخوردار است و این امر باید همیشه همراه با یک حس هم وطنی و غرور نیز باشد. این حس تعلق به یک جامعه خاص و تعریف شده، جدا از همه ویژگیهای قومی، گروهی و محلی که می تواند وجود داشته باشند از دلایل بقای یک ملت در تاریخ است. به عنوان مثال اگر ما به تاریخ ایران مراجعه کنیم این ایرانی بودن باعث شده است که فرهنگ ایرانی بتواند در مقابل هجوم اقوام قومها و فرهنگها مقاومت کند.

به گزارش "مهر"، انقلاب اسلامی به وجهی دوگانه هم زاییده وحدت بود و هم آورنده وحدت چرا که انقلاب اسلامی با بروز جلوه ای از وحدت گروهها و قومیت ها نیرو گرفت و توانست مرحله به مرحله از سال 42 به بعد رشد کند تا اینکه در سال 57 با انسجام در رهبری به پیروزی برسد. از سوی دیگر خود شرایط انقلابی باعث بروز یکسری از تعارضات گروهها و سازمانها؟ شد که در مراحل بعد همین انقلاب و روح حاکم بر آن باعث وحدتی قویتر گردید.

انقلاب اسلامی با ورود به جنگ دوران تثبیت، وحدت اجتماعی را گذراند و کلیه گروهها در جنگ در شرایطی کاملاً مؤثر و برابر از کشور و ملتی دفاع کردند که انقلاب به آن ماهیت و هدفی جدید و متفاوت بخشیده بود.

یکی از مشکلات جوامع در طول تاریخ ترس از بروز گسیختگی نرم و پنهان بوده است. یک نوع عدم همبستگی که با زمینه های فرهنگی و اجتماعی آغاز می شود و چهره ای غیر ملموس دارد. این آفت اجتماعی فقط در شرایطی فعالیت می کند که عدم اجماع سیاسی در جامعه وجود داشته باشد. این خود ناشی از برنامه ریزی های متضاد و ناهماهنگ، سیاستهای اعلامی غیر عملی، عدم توجه به ارزشهای محلی و منطقه ای ، سعی در دگرسازی در جامعه و موارد دیگر است. درمان آن هم به پرورش فعالیتهای اجتماعی و مشترک، تزریق احساس تاریخی مطابق با واقع و نشات گرفته از تمام ابعاد فرهنگی یک ملت است. الگوسازی، پرورش و آموزش متوازن و هماهنگ با وحدت و شناساندن گروههای مرجع به واقعیت فرهنگی یک ملت بستگی دارد.

انقلاب اسلامی با توجه به مبانی جامعه شناختی وحدت و انسجام اجتماعی یک نوع هماهنگی با وحدت تاریخی ایرانیان دارد اما آنچه بیشتر در مورد این انقلاب مطرح است که فضای فرهنگی ملت ایرانی برای بالندگی بیشتر نیاز به حل تعارضات منطقه ای دارد تا بتواند با تبادل فرهنگی بیشتر در منطقه جایگاه مناسبتری پیدا کند.

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه "مهر"، وحدت برای بقای یک جامعه امری لازم است اما برای توسعه امری کافی نیست چرا که برای توسعه، وحدت و انسجام در ویژگیهای فردی و جمعی متوازن با شالوده های توسعه نیز نیاز است. ویژگیهایی که هر ایرانی با هر قومیتی که دارد باید واجد آن باشد که از جمله آنها منظم بودن، عقلانی بودن در مقایسه با احساسی بودن، روح همکاری جمعی و کارگروهی داشتن، دقیق بودن، داشتن روحیهارزش قائل شدن برای دیگران و خیلی از موارد دیگر، از مشخصه های فرهنگی توسعه است. یعنی اینکه هیچ جامعه ای بدون سرمایه های انسانی آنهم واجد ویژگیهای خاص نمی تواند توسعه ای متناسب و متوازن بیاید.

جوامع برای رشد باید مرحله ملت سازی را گذرانده باشند و مجمع الجزایری از قبایل و گروهها نباشند. این بدین مفهوم است که در عین حفظ تنوع و تفاوت گروهها در یک جامعه باید شرایطی به وجود آیند که منافع گروهها هماهنگ با منافع کلی جامعه باشند و تفاوتی نکند که چه گروهی بر دولت حاکم می شود.

در پایان باید گفت که وحدت مداوم به معنی هماهنگی منافع گروهها با منافع کلی جامعه است که نیاز به نگاهی ساختاری و سیستمی دارد تا نگاهی خطی و تک بعدی.
دسته ها :
شنبه بیست و هشتم 10 1387
منشاء قدرت در انقلاب اسلامی
خبرگزاری "مهر" - گروه دین و اندیشه : هرچند انقلاب اسلامی به پاره ای از نقاط مثبت مدرنیته و غرب سر تأیید نشان می دهد با مؤلفه هایی از آن در تعارض قرار می گیرد. یکی از این نقاط تعارض ، مخالفت با تعبیر تسلط گرایانه از قدرت است. این شکاف در مقالی که پیش رو دارید بیشتر بسط می یابد.

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه "مهر"، انقلاب اسلامی به دنبال یکسری تحولات اجتماعی و تعارضات ممتد اجتماعی شکل گرفت. قانون اساسی جمهوری اسلامی منشای الهی قدرت را به رسمیت شناخت و مردم را به پیروی از قرآن ، سنت و علمای دینی فراخواند. این نوع توجه به بنیاد قدرت ، ساختاری را به وجودآورد که به نفی نظامهای بیگانه غرب و شرق انجامید و در شعار نه غربی، نه شرقی متبلور شد.

ایجاد نظام سیاسی بر اساس منشای الهی قدرت، تعارضاتی جدی در نظام بین المللی به وجود آورد و باعث هماهنگی هر دو جبهه بر ضد ایران، یعنی همان انقلاب اسلامی شد. بخصوص که این امر با تأکید سران نظام اسلامی برای صدور انقلاب تشدید می شد و همراهی کشورهای عربی منطقه را نیز به همراه داشت. قدرت در اندیشه های غربی از ساختار اجتماعی به وجود می آید. مثلاً در اندیشه لیبرالیستی بر اساس قرارداد اجتماعی که بین مردم و نظام حاکم بسته می شود قدرت در اختیار حاکمان قرار می گیرد، البته قراردادی ضمنی که متصور می شود. در اندیشه مارکسیستی - سوسیالیستی، قدرت بیشتر بر اساس تولید و ارزش افزوده و مناسبات اقتصادی شکل می گیرد. این فرآیند تولید و توزیع است که ساختار سیاسی را شکل می دهد. اصولاً اندیشه های سوسیالیستی برای اصلاح ساختار قدرت بر اساس تولید به وجود آمد تا بتواند طبقه واقعاً مولد را در جایگاه برتر سیاسی و اجتماعی قرار دهد و طبقات مسلط را که بر اساس سوءاستفاده از قدرت تولیدی طبقه کارگر به وجود آمده بودند از بین ببرد. البته در ساختاری که پیش بینی می کرد خودش در اثر تعارضات به وجود می آید و طبقات حذف می شوند و جامعه ای برابر شکل می گیرد.

به گزارش "مهر"، قدرت یکی از اصطلاحاتی است که بکرات در بررسیهای علم سیاست استفاده می شود. در زندگی مدرن، همه چیز بر قدرت استوار است. قدرت توانایی حرکت دادن فردی با جمعی انسانها در جهت مطلوب از طرق گوناگون است. در جهان غرب قدرت هم به عنوان وسیله و هم به عنوان هدف تعریف و مشخص می شود و زندگی چه در بعد فردی و چه در بعد جمعی مبارزه برای قدرت است؛ قدرتی که در هر حالت مثبت است و ناپاک شمرده نمی شود. قدرت در چارچوب سیاست غرب امری عینی ، واقعی ، پاک و توسعه طلب است.

قدرت در اندیشه های واقع گرایانه که بر بیشتر نظام سیاسی اروپایی و آمریکایی حاکم است وجهی رایج است و اصول خاص خود را دارد که در مفاهیمی چون توازن قدرت به عنوان شیوه ها و مدیریت، تأکید هر چه کمتر بر ایدئولوژی و جدایی آن از سیاست چه در رفتار داخلی و چه در رفتار بین المللی ، همبستگی قدرت مدار، بدبینی، تاریخی، اخلاقی مسئولیت جدا از اخلاق کلی و فردی ، دولت محوری دموکراتیک و ناپاکی سرشت بشر جلوه می کند.

قدرت در قانون اندیشه های شرقی و غربی تفاوتهای زیادی با قدرت در اندیشه اسلامی دارد. قدرتهای از نوع مدرن غربی ، قدرتی اقتصادی، منفعت محور، رقابتی ، فعال برای افزایش به هر جهت ، سرکوبگر و منازعه جو، اصیل، نظامی و غیر اخلاقی است اما مهمترین تفاوت یا به نوعی بیناین ترین تفاوت منشاء قدرت این است که در اندیشه اسلامی الهی و آسمانی است و در اندیشه سیاست غرب زمینی است.

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه "مهر"، قدرت در انقلاب اسلامی یک وسیله است برای بنیادگذاردن جامعه ای اسلامی که ویژگیهای خاص خویش و متفاوت با جامعه غربی را دارد. البته قدرت انقلاب اسلامی بنیادی الهی و واقعیتی زمینی دارد یعنی ماهیتی پاک و هدفمند دارد اما جلوه ای مردمی و مردم سالار پیدا می کند . بدین جهت امری تحمیلی نیست برخلاف غرب که هر قدرت مسلط را می پذیرد و با آن کار می کند در اندیشه انقلاب اسلامی قدرت در هر حالت پذیرفته نیست، بلکه باید در فرآیندی که با خواست مردم همراه است قدرت متبلور بشود آن هم به وجهی که سرکوبگر نباشد بلکه بنیادی جامعه شناختی و فراگیر داشته باشد.

در اندیشه اسلامی بویژه تشیع هیچ وقت امری به وسیله اینکه بر اساس زور شکل گرفته است مشروعیت نمی یابد بلکه بر اساس اندیشه ای پیشینی که اصولی فرا انسانی دارد مشروعیت دارد. این رویکرد اندیشه های پیشینی را که بر اساس رویه های شکل گیری قدرت و نظامهای سیاسی است نمی پذیرد. به عنوان مثال تشیع هیچ وقت قواعدی تاریخی مثل اندیشه تسلط، اجماع نخبگان ابزاری سیاسی ، جانشینی، ولیعهدی و شورایی را نمی پذیرد و بنیاد حاکمیت وقدرت را به خداوند نسبت می دهد که در مجرای انسانی براساس اصول امامت و رهبری شکل می گیرد.

در انقلاب اسلامی اصل بر حالکمیت امام الهی است که بعداً به علمای دین واگذار شده است اما این حاکمیت و قدرت در صورتی بروز می کند که مردم بخواهند یعنی ایکه پذیرش مردم اصل اعمال قدرت است اما در غرب قدرت بر اساس تقسیم بندی مسئولیت و نوعی حاکمیت جمعی، که به صورت ضمنی قدرت را به گروه خاصی واگذار می کند شکل می گیرد و اصولاً قدرت ریشه ای عام گرایانه و مردمی دارد. این تفاوت بنیادین منشای قدرت بین اسلام و غرب خود باعث تعارضات جدی بین این دو شده است چرا که غربیها در پی حذف دین از عرصه قدرت هستند و با توجه به سوابق تاریخی خود از تسلط دین بر سیاست واهمه دارند. بر این اساس است که جامعه غرب به واکنشهای شدید و همراه با نگرانی به انقلاب اسلامی می نگرد و به کوچکترین بروندادهای انقلاب اسلامی به جامعه بین المللی نگران است. تجربه تلخ تسلط کلیسا بر غرب و بویژه دوران سیاه درگیریهای مذهبی در اروپا و همذات پنداری غرب در این حوزه باعث شده که غرب کهکشانی ترین واکنشها را به انقلاب اسلامی داشته باشد.

قدرت در انقلاب اسلامی بر اساس بنیادهای تشیع، امری قدسی، پاک و عادلانه است که در پی ایجاد جامعه ای توحیدی است که هر کس در هر جایگاهی مسئول است و هیچ وقت قدرت غیر اخلاقی نیست. کاربرد قدرت در جامعه ملی و بین المللی باید بر اساس هدفی خاص باشد و آن هم به صورتی نرم و فرهنگی.
منبع " خبرگزاری مهر "
دسته ها :
شنبه بیست و هشتم 10 1387
فاطمه نواب صفوی:
کمک به مردم فلسطین خواسته اصلی "نواب" از مسلمین بود
ساری - خبرگزاری مهر: فرزند ارشد شهید نواب صفوی با اشاره به اینکه حجت الاسلام نواب دارای دید وسیع و قاطع در مبارزه با اسرائیل و صهیونیست بود، اظهار داشت: کمک به مردم فلسطین خواسته اصلی نواب از مسلمین بود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید فاطمه نواب صفوی جمعه شب درمراسم گرامیداشت شهادت نواب صفوی در بهشهر افزود: آنچه از پدر در ذهن دارم ابهت و بزرگی و رشادت ایشان است، من در دوران شهادت پدرم پنج سال داشتم و در همان زمان نیز تاثیر اندیشه های بلند پدرم را در رژیم احساس می کردم.

سید فاطمه نواب صفوی افزود: برای ملاقات با پدر، همراه مادر و خواهرم به زندان رفته بودیم که به یاد دارم در آن زمان بازرسیهای متعددی از ما به عمل آمد و به دلیل هراسی که از پدر داشتند تا رسیدن به پدر در دو طرف سالن سربازان رژیم با سرنیزه به سمت ما نشانه رفته بودند و من که بچه خردسالی بودم سرنیزه ها را به اندازه قد خود فرض می کردم.

فرزند شهید نواب در بیان رشادتهای پدرخاطر نشان کرد: آنچه از ایشان به یاد دارم تاکید ایشان بر کمک به مردم بی دفاع فلسطین و تاکید بیشتر بر فلسطین اسلامی بوده است و اینکه فلسطین مسلمان است و متعلق به تمام مسلمانان جهان و فلسطین عربی معنا ندارد.

سید فاطمه نواب افزود: تمام زندگی بعد از پدر در آن دوران خفقان شاهنشاهی با بودن مادری بزرگوار که با سخنرانیها و تظاهرات خود در زمان زندانی بودن پدر روشنگر راه ما بود ، طی شد.

اعراب با سکوت در مقابل جنایان غزه نابودی خودشان را رقم می زنند

وی با بیان اینکه در حال حاضر خون بشریت از چنگال اسرائیل می چکد، خاطر نشان کرد: خموشی اعراب و کشورهای اسلامی بی معناست وآنها در واقع نابودی خودشان را رقم می زنند.

نواب همچنین اظهار داشت: اسرائیل و سردمداران صهیونیست با تمام توان خود برآنند تا بر بهترین سرزمین خاورمیانه تسلط یابند سرزمین مقدسی که جایگاه بسیاری از انبیاء و اولیاست و وظیفه ما مسلمانان بیزاری جستن از اسرائیل و حمایت از فلسطین است.

سید مهدی عبد خدایی از همرزمان شهید نواب نیز در سخنانی تنها حکومت دینی و اسلامی جهان را ایران خواند و افزود: افتخار ما این است که شهید نواب شهید تشیع و شهید هویت مردم ایران است.

وی با بیان اینکه اولین شکوفایی تشیع در جنوب لبنان بوده است، گفت: تشیع از لبنان به دیگر بلاد رسوخ کرده است و روح نواب در فلسطین اثر کرده و فلسطین با فکر اسلام و قرآن می جنگد نه عرب و ما نیز به عنوان یک مسلمان از آنان حمایت می کنیم .

خانم هیام از مسلمانان جنوب لبنان نیز در ادامه اظهار داشت: نهضت و انقلاب شهید نواب در سراسر جهان طنین انداز شده و ملت ایران باید قدر خود را بداند و در وضع خطرناک فعلی جهان موضع گیری خاص اتخاذ نماید.

وی گفت: غزه و فلسطین امروز بیش از هر زمان دیگری به اتحاد ملت ایران نیازمند است و اگر صدها هزار راهپیمایی و تظاهرات ضد صهیونیستی در سراسر جهان رخ دهد، بی تاثیر است ولی اگر 10 هزار ایرانی علیه اسرائیل تظاهرات نمایند صهیونیست و آمریکا 100 روز به این موضع گیری فکر می کند زیرا ایستادگی ملت ایران برای صهیونیست خطرناک است.

کشورهای عربی بالهای صهیونیست برای پرواز شده اند

هیام با بیان اینکه در حال حاضر کشورهای عربی بالهای پرواز صهیونیست برای نابودی غزه و فلسطین شده اند، خاطر نشان کرد: اسرائیل قدرتی ندارد وضعیف تر از آن است که بتوانیم به آن فکر کنیم.

وی ادامه داد: شهدای ما الگو برای تمام بشریتند و بهترین الگوهای زمان را در ایران داریم و همین شهدای ایران بهترین الگو برای جهان اند و ما مردم لبنان هر آنچه داریم به برکت وجود ایران و امام راحل و رهبریت و شهداست.

وی همچنین اذعان داشت: ملتی که حسین (ع) و زینب (س) وعلی (ع) را ندارد، نمی تواند به روز شود زیرا الگوی انسانیت ندارد و اسرائیل نیز با عدم انسانیت خود به چنین فجایعی در غزه دست زده است.

هیام گفت: آنچه در غزه می گذرد ناشی از سازش بعضی از کشورهای عرب با اسرائیل است و اسرائیل خبیث است و خبیث تر از آن حکام عربند که با او همراهی می کنند.
منبع " خبرگزاری مهر "
دسته ها :
شنبه بیست و هشتم 10 1387
X